Team: Stefano Lanotte

Typology: Residential

Client: Private

Dimension: 180 mq
Location: Seregno, MB, Italy
Year: 2016
Project status: completed
Photo: Marta Carenzi

GLN

The house is located on the top floor of a corner building. The L shaped layout allows to divide the space in two parts with different qualities: the private and the public one. The first one includes the bedrooms and the bathrooms, the second matches the spaces where you can meet and welcome guests. The junction between the two parts is made by the kitchen, both private and public, in a central position. A sliding panel separes the two areas. 
A linear terrace lays on the West side of the apartment multiplying  the interior space. A luminous passage connects the living areas creating an enfilade, as used in the Italian villas: it is possible to look at the kitchen, the entrance, the dining room and the living room. Some large, full-height panels allow the closure of each room to permit different uses.
The whole architecture is charaterized by the big white volumes of a box-shaped forniture  which also contains technical spaces such as storage or implants. The living room is defined by a large free-standing white prism: this furniture contains three frames-like holes to allow natural lighting, several compartments and a large tilting door.  The last part of the enfilade is the lounge area: from here you can see the succession of interior spaces and their ideal continuity with the outside ones.

copyright © 2020-whyassociati-All rights Reserved