Public Park

Team: Laura Mantegazza

Typology: Public space / Urban Park

Cliente: Municipality
Location: Basiano, Italy

Dimension: 13.000 mq
Year: 2017
Project status: proposal


 

A light intervention on preesistence, the whole landscape project exalts the features already present in the site. The wide green area is crossed by road axes that connect the main spot on the external perimeter: this system of paths makes the new park a hub, a centripetal and centrifugal meeting point and a new distribution way. Two paths cut the park in the north-south direction and a larger one divides the area lengthwise and becomes the new "promenade", accompanied by new project vegetation. Other connection paths lead to the playground areas. The intervention aims to enhance the existing spaces, connecting them to each other and with the urban fabric.

copyright © 2020-whyassociati-All rights Reserved